אובססיה לאדם

  • תאריך: ינואר 26, 2023

  • צפיות: 476

  • סמן

    מטפלת איילה שנער

    מאסטר בדמיון מודרך וNLP , משלבת בטיפול טכניקות של פוקוסינג, מיינדפולנס והילינג. מטפלת במבוגרים וילדים עד גיל 10
    לאתר
    גיבורי ישראל 5 א נתניה
  • סמן

    מטפל אייל שנער

    פסיכותראפיסט ומנחה קבוצות, הוא בעל תואר שני בעבודה סוציאלית MSW,
    לאתר
    גיבורי ישראל 5 א נתניה

תיאור

מהי אובססיה ומה גורם לנו להיות אובססיביים למישהו?

אובססיה היא קיבעון חזק ומתמשך ברעיון, אדם או דבר מסוים. זה יכול להיות רגש כל כך משתלט על המחשבות שלך, מה שמקשה לחשוב על כל דבר אחר. זה יכול להיות גם התקשרות רגשית לא בריאה למישהו או משהו שגורם לאדם לפעול בדרכים לא רציונליות. אנו הופכים אובססיביים למישהו מסיבות שונות, כולל משיכה פיזית, הערצה להישגיו, פחד מאובדן או נטישה, ואפילו תחושות של חוסר ביטחון. במקרים מסוימים, אובססיה עלולה להיגרם אפילו מבעיות נפשיות כמו חרדה ודיכאון. הבנת ההגדרה הרפואית של אובססיה, כמו גם את הסיבות הפסיכולוגיות שמאחורי הסיבה לכך שאנו אובססיביים למישהו יכולים לעזור לנו להבין טוב יותר את הרגש העוצמתי הזה ולפעול להתגבר עליו. צמד המילים "אובססיה" ו"קומפולסיה" משמשים לעתים קרובות לסירוגין. עם זאת, אובססיה מתייחסת בדרך כלל להתקשרות רגשית חזקה בעוד שהקומפולסיה קשורה יותר לדחפים או התנהגויות לא מודעים. לדוגמה, מי שאוכל ממתקים כפייתית עלול לחוות סוג של אובססיה לאוכל שמשפיעה על יכולתו לחשוב על כל דבר אחר.

סוגי אובססיה נפוצים:

אובססיה היא הפרעה נפשית שיכולה להתבטא בדרכים רבות ושונות. אנשים אובססיביים יכולים להיות עסוקים במחשבות, רעיונות או חפצים מסוימים עד כדי כך שהם לא יכולים להתמקד בשום דבר אחר. סוגים נפוצים של אובססיות כוללים דאגה לחיידקים ולזיהום, דאגה יתרה לסדר וסימטריה, מחשבות חודרניות לא רצויות ומערכות יחסים לא בריאות. הבנת סוגי האובססיה השונים יכולה לעזור לאנשים לזהות מתי הם צריכים לבקש עזרה מאיש מקצוע בתחום בריאות הנפש.

אובססיה לבן זוג או בת זוג

אם אתם נאבקים באובססיה כלפי בן הזוג שלכם, חשוב לפנות לעזרה. שוחח עם מטפל או יועץ כדי לקבל את התמיכה וההכוונה הדרושים לך כדי להתמודד עם הבעיות הבסיסיות שעשויות לגרום לאובססיה ולעזור לך להשיג שליטה על המחשבות והרגשות שלך. בנוסף, זה יכול להיות מועיל לתרגל פעילויות טיפול עצמי כמו תשומת לב, פעילות גופנית וטכניקות הרפיה כדי לעזור להפחית מתח וחרדה. ניתן להגיע לטיפול זוגי שיוכל לסייע בהפגת המתחים בין בני הזוג ולהקנות להם את הכלים המתאימים לקשר בריא יותר.

אובססיה לאדם

פיתוח הבנה של ההתקשרות הביולוגית והפסיכולוגית העומדת בבסיס האובססיה

אובססיה היא תופעה מורכבת שיש לה מרכיבים ביולוגיים ופסיכולוגיים כאחד. לעיתים קרובות היא קשורה להפרעת מחשבה חודרנית, המאופיינת במחשבות חודרניות ובתמונות הגורמות למצוקה. ברמה הביולוגית, ניתן לקשר בין אובססיה להיצמדות לדופמין, המוליך העצבי האחראי על תחושות ההנאה והתגמול. במישור הפסיכולוגי, זה יכול להיות כרוך בקשר אינטנסיבי עם אדם או אובייקט אחר שקשה להתנתק ממנו.

חשוב להבין את הסיבות הבסיסיות לאובססיה על מנת לזהות סימנים של התנהגות סטוקרים לפני שהיא מתדרדרת למשהו מסוכן. על ידי הבנת ההתקשרות הביולוגית והפסיכולוגית העומדת בבסיס האובססיה, אנו יכולים לפתח אסטרטגיות טובות יותר לניהול התנהגות זו בחיינו.

כיצד מתבטאים התסמינים של אובססיה בהתנהגותו של אדם

הפרעה אובססיבית-קומפולסיבית (OCD) היא הפרעה בבריאות הנפש המאופיינת במחשבות חודרניות, התנהגויות כפייתיות וחרדה מכרעת. אנשים הסובלים מ-OCD חווים תסמינים כמו שטיפת ידיים מוגזמת, ספירה או הזמנה של חפצים. בנוסף, ייתכן שיש להם גם אובססיה לניקיון והיגיינה או פחד לא הגיוני מחיידקים.

הסימנים והתסמינים של אובססיה יכולים להתבטא בדרכים שונות בהתאם למין ולגיל של האדם. גברים נוטים לחוות יותר תסמינים פיזיים כמו הזעה או רעד בעוד שלנשים יש יותר תסמינים פסיכולוגיים כמו רגשות אשמה או בושה. השפעות פיזיולוגיות כמו עלייה בקצב הלב ולחץ הדם שכיחות גם כאשר מתמודדים עם התנהגות אובססיבית.

על ידי הבנת הסימנים והתסמינים של האובססיה, נוכל לזהות אותם טוב יותר בעצמנו או באחרים ולבקש עזרה למי שזקוק לכך.

מה אתה יכול לעשות כשאתה מזהה שאתה אובססיבי למישהו?

זה יכול להיות קשה לזהות מתי אתה אובססיבי לגבי מישהו, במיוחד אם זה מישהו שפעם אהבת עמוקות. חשוב להכיר בכך שמדובר בבעיה ולנקוט בצעדים כדי לעבוד עליה.

הצעד הראשון הוא לזהות את מקור האובססיה שלך. האם זה בגלל ציפיות לא ממומשות, רגשות לא פתורים או משהו אחר? לאחר שזיהית את המקור, עליך למצוא דרכים להתמודד עם הרגשות הללו. זה יכול לכלול דיבור על הרגשות שלך עם חבר או בן משפחה מהימנים, עיסוק בפעילויות שגורמות לך להרגיש טוב יותר והפחתת הקשר עם האדם שגורם למחשבות אלו.

לבסוף, זכרו שלא משנה כמה קשה זה נראה, אפשר להשתחרר ממעגל המחשבות האובססיביות ולהמשיך הלאה בחייכם.

Tags :