אינדקס מטפלים בטיפול באובססיה

  • סמן

    פסיכותרפיסטית ומטפלת באמנות רגינה פולק

    פסיכותרפיסטית פסיכואנליטית ותרפיסטית באמנות - M.A. פסיכותרפיה פסיכואנליטית אוניברסיטת בר-אילן, טיפול בהבעה ויצירה אוניברסיטת חיפה.
    לאתר
    קרית אונו
  • סמן

    חגית לבל חגאי

    פסיכותרפיסטית ועו"ס קלינית מטפלת בגישה פסיכודינאמית, ניסיון טיפולי רב. מטפלת בילדים ,בני נוער ,מבוגרים וקשישים, המתמודדים עם מגוון מצבים נפשיים מורכבים. כדי. מאמינה בתהליכים רציפים וארוכי טווח.
    לאתר
    ראש העין
  • סמן

    ישי כצמן מאמן ומטפל בילדם ונוער, מנחה הורים.

    מנהל מרכז הכשרה לחיים לילדים ונוער.בנס ציונה וברמת גן, מטפל גם מרחוק. טיפול פרטני וקבוצתי לילדים ונוער, קבוצות לפיתוח מיומנויות חברתיות, בשיטת "הגיבור שבפנים" שפיתח לגילאי יסודי וחטיבה.
    לאתר
    רמת גן המוריה 6 וקליניקה בנס ציונה החרש 16
  • סמן

    פסיכותרפיסטית אתי ארניאס

    אתי פסיכותרפיסטית, בעלת נסיון רב בטיפול בפסיכודרמה ודרמה תרפיה. אתי מטפלת זוגית ומשפחתית, עוסקת בטיפול בילדים, נוער ומבוגרים, וכן מדריכת הורים ומדריכת מטפלים. מורה לפסיכודרמה
    לאתר
    השלשה 7 אבן יהודה
  • סמן

    מיכל צוקר NLP

    מיכל צוקר מאסטר NLP, בעלת נסיון רב בטיפול בילדים ומבוגרים, מטפלת גם מרחוק בוידיאו
    לאתר
    קדימה
  • סמן

    נאוה טרנסצ'נסקי מטפלת CBT

    נאווה מטפלת התנהגותית CBT, בעלת תואר בפסיכולוגיה ותואר שני בחינוך מיוחד. מטפלת בילדים ונוער, מדריכת הורים
    לאתר
    הוד השרון, נתניה
  • סמן

    רפואה סינית יעל וייס

    מטפלת ברפואה סינית, פרחי באך, בדי משי, דיקור סיני בעלת נסיון של כ 20שנה, התמחות בטיפול בילדים ונשים
    לאתר
    אחד העם 89 תל אביב, גיבורי ישראל 5א נתניה
  • סמן

    אודיה שרה גבע אסולין

    עובדת סוציאלית קלינית. בעלת למעלה מ 20 שנות ניסיון בטיפול. מטפלת בילדים ובמבוגרים, הדרכות הורים, טיפול אישי, טיפול דיאדי משותף הורים וילדים.
    לאתר
    ירושלים
  • סמן

    מטפלת איריס סולומון

    איריס סולומון- M.A עובדת סוציאלית קלינית. פסיכותרפיסטית. מטפלת זוגית ומינית.
    לאתר
    נתניה
  • סמן

    מטפלת בהתמקדות איריס גלבוע

    מטפלת בשיטת פסיכותרפיה בגישת ההתמקדות Focusing. מטפלת ומלווה של תהליכים אישיים וזוגיים וכן מלמדת קורסי בסיס והסמכה בהתמקדות, מכשירה מנחים להתמקדות מטעם המכון הבינ"ל בניו יורק, הנחיית סדנאות וקורסים המשלבים התמקדות ותנועה
    לאתר
    תלמי אלעזר (סמוך לפרדס חנה)
  • סמן

    מטפלת איילה שנער

    מאסטר בדמיון מודרך וNLP , משלבת בטיפול טכניקות של פוקוסינג, מיינדפולנס והילינג. מטפלת במבוגרים וילדים עד גיל 10
    לאתר
    גיבורי ישראל 5 א נתניה
  • סמן

    פסיכולוגית אנדריאה פיין

    אנדריאה פסיכולוגית קלינית, בעלת תואר שני בפסיכולוגיה. אנדריאה מומחית בפסיכולוגיה קלינית. עוסקת בטיפול בילדים, מתבגרים ומבוגרים. וכן הדרכות הורים, מנחת סדנאות, ומלווה ילדים והורים בתהליכי גירושין. מטפלת באורינטציה אינטגרטיבית, משלבת הבנה דינמית, קוגניטיבית ומשפחתית.
    לאתר
    הוד השרון
  • סמן

    ד"ר גליה קיסר פסיכולוגית

    ד"ר גליה קיסר, פסיכולוגית ופסיכותרפיסטית ממוקדת. עובדת עם מבוגרים ומתבגרים בטיפול רגשי דינאמי, תוך שימוש בכלים נוספים משיטות טיפוליות כמו CBT ו-DBT. דוברת גם ספרדית ופורטוגזית ומטפלת בשפות אלו.
    לאתר
    גיבורי ישראל 5 א נתניה
  • סמן

    מטפלת הילה לחמן

    עובדת סוציאלית קלינית, פסיכותרפיסטית, מטפלת במבוגרים ובני נוער, מטפלת במשברי חיים, חרדות וטראומות, בשיטת EMDR
    לאתר
    גיבורי ישראל 5 א נתניה, עמק דותן 10 כפר סבא
  • סמן

    מטפלת דנה מנולסון

    עובדת סוציאלית קלינית, בעלת תואר שני בעבודה סוציאלית קלינית (MSW). עוסקת בטיפול במבוגרים, מתבגרים וילדים, וכן הדרכות הורים וטיפול זוגי. התמחות מקצועית גם בתחום הטראומה והוויסות הרגשי. הקליניקה בירושלים, אפשרות גם לטיפול אונליין.
    לאתר
    ירושלים
  • סמן

    עו"ס אליה אימבר

    עובד סוציאלי קליני תואר שני MSW, אליה מטפל במבוגרים והינו בעל התמחות וניסיון רב בטיפול בהתמכרויות
    לאתר
    גיבורי ישראל 5 א נתניה

כיצד לטפל באובססיה באמצעות טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT)

מהי אובססיה ומהם התסמינים הנפוצים?

אובססיה היא מצב בריאותי נפשי המאופיין במחשבות, רגשות או התנהגויות חודרניות ומתמשכות הגורמות למצוקה וחרדה. זה קשור לרוב להפרעה טורדנית כפייתית (OCD) וניתן לטפל בו באמצעות טיפול קוגניטיבי או טיפול קוגניטיבי התנהגותי. תסמינים נפוצים של אובססיה עשויים לכלול התנהגות כפייתית, קשיי ריכוז, אי שקט, עצבנות וקשיי שינה. לעתים קרובות הסובלים מנסים להתנגד למחשבות האובססיביות, אך בסופו של דבר חווים חרדה או תסיסה. אדם עשוי להיות גם אובססיבי לנושא, רעיון או חפץ ספציפיים. אובססיה מאופיינת במחשבות, רגשות או התנהגויות חודרניות ומתמשכות הגורמות למצוקה וחרדה. אלה יכולים לכלול מחשבות חודרניות ולא רצויות על אירועים עתידיים; פנטזיות מיניות חוזרות; מהלכי הוצאות שיצאו משליטה; עיסוק בביצוע מעשה שהחברה תראה כבלתי מקובל (כגון פגיעה עצמית).

ביצוע טקסים על מנת להיפטר מהאובססיה (כמו שטיפת ידיים שעות על גבי שעות); התמסרות מלאה לאדם או רַעְיוֹן ובודק שוב ושוב אם יש נזק. אובססיה היא מצב בריאותי נפשי המאופיין במחשבות, רגשות או התנהגויות חודרניות ומתמשכות הגורמות למצוקה וחרדה. אלה יכולים לכלול מחשבות חודרניות ולא רצויות על אירועים עתידיים; פנטזיות מיניות חוזרות; ההוצאות יוצאות מכלל שליטה; עיסוק במעשה שהחברה תראה כבלתי מקובל (כגון פגיעה עצמית) ביצוע טקסים על מנת להיפטר מהאובססיה (כמו נטילת ידיים במשך שעות על גבי שעות); התמסרות מלאה לאדם או רעיון. ובודק שוב ושוב אם יש נזק. טיפול קוגניטיבי: טיפול קוגניטיבי משמש כדי לעזור לאנשים.

היתרונות של CBT לחשיבה אובססיבית

טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) הוא סוג של פסיכותרפיה המשמשת לטיפול במצבי בריאות נפשיים שונים, כולל חשיבה אובססיבית. CBT עוזר לאנשים לזהות ולאתגר את המחשבות והאמונות השליליות שיכולות להוביל לחשיבה אובססיבית. זה גם מלמד אותם איך להחליף את המחשבות האלה במחשבות חיוביות ומציאותיות יותר. CBT יכול להיות מועיל מאוד בטיפול באובססיה מכיוון שהוא עוזר לאנשים לזהות את המחשבות האי-רציונליות שלהם ולהחליף אותן במחשבות רציונליות יותר. זה גם עוזר להם לפתח מנגנוני התמודדות בריאים יותר להתמודדות עם מתח, חרדה ורגשות אחרים הקשורים לאובססיה. ניתן להתאים את הטכניקות המשמשות ב-CBT לצרכיו של כל אדם, מה שהופך אותו לטיפול יעיל לסובלים מחשיבה אובססיבית טיפול קוגניטיבי התנהגותי הוא טיפול יעיל לחשיבה אובססיבית מכיוון שהוא עוזר למטופלים לזהות את המחשבות הלא רציונליות ולהחליף אותן במחשבות רציונליות יותר. ב-CBT, המטופלים לומדים לזהות את המחשבות שלהם התורמות לחשיבה אובססיבית וכן את ההתנהגויות המובילות למצב בעייתי. הם גם לומדים על הרגשות שלהם וכיצד רגשות אלה יכולים לעורר אובססיה. הטכניקות המשמשות ב-CBT מועילות מכיוון שהיא מאפשרת לאנשים לפתח מנגנוני התמודדות בריאים יותר להתמודדות עם מתח, חרדה ורגשות אחרים הקשורים לאובססיה..

כיצד CBT עוזר לאנשים עם אובססיות?

טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) הוא כלי רב עוצמה המשמש לסיוע לאנשים עם אובססיות. זה יכול לעזור לאנשים לזהות ולהתייחס למחשבות, לרגשות ולהתנהגויות שגורמים למצוקה שלהם. CBT עוזר לאנשים להבין כיצד המחשבות והאמונות שלהם משפיעות על התנהגותם, וכיצד הם יכולים להשתלט על הרגשות שלהם על ידי שינוי אופן החשיבה. באמצעות CBT, אנשים לומדים טכניקות לניהול מחשבות והתנהגויות חודרניות הקשורות לחשיבה אובססיבית. היתרונות של טיפול מסוג זה כוללים שיפור במודעות עצמית, מיומנויות התמודדות טובות יותר, הגברת החוסן ושיפור היחסים עם אחרים. בעזרת CBT, אנשים יכולים לקבל תובנה רבה יותר לגבי האובססיות שלהם ולפתח אסטרטגיות לניהולן בצורה יעילה יותר.

השלבים של טיפול קוגניטיבי התנהגותי לטיפול באובססיות

טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) הוא גישה יעילה ומבוססת ראיות לטיפול באובססיות. זה עוזר לאנשים לזהות ולאתגר את המחשבות, הרגשות וההתנהגויות האי-רציונליות שלהם הקשורות לאובססיות שלהם. סוג זה של טיפול כולל חמישה שלבים המסייעים לאנשים להבין טוב יותר את האובססיות שלהם וכיצד לנהל אותן. שלבים אלו כוללים: פסיכו-חינוך, מבנה קוגניטיבי מחדש, חשיפה ומניעת תגובה, מניעת הישנות ותחזוקה. באמצעות מדריך שלב אחר שלב זה, אנשים יכולים ללמוד כיצד לנהל ביעילות את האובססיות שלהם בעזרת CBT.

פסיכו-חינוך שלב זה נעשה כדי ליידע את המטופל על OCD ותסמיניו שהם מחשבות כפייתיות, התנהגויות כפייתיות ומחשבה או דחף אובססיבי. תהליך זה משמש גם כדי לחנך את האדם על היתרונות של CBT. זה מתחיל בהבנת המשמעות של OCRP, ואז הוא מכסה כיצד OCD משפיע על חייו של אדם מחוץ לנוירוזה שלו. זה כולל מידע על האופן שבו OCD יכול להפריע למערכות יחסים ולביצועי עבודה. החלק האחרון הוא התמקדות באובססיות מסורתיות שיש לאנשים כמו פחדי זיהום או פחד לטעות מול אנשים אחרים. קוגניטיבי מבנה מחדש שלב זה כרוך בפירוק האובססיות לצעדים קטנים יותר וזיהוי המחשבות שלהם, הטריגרים שלהם וכיצד הם מתחזקים. זה נעשה כדי לזהות את המחשבות השונות המעוררות OCD של אנשים במאמץ לפתח אסטרטגיות להילחם בהן.

חשיפה ומניעת תגובה באמצעות שלב זה, אנשים מתרגלים לסבול מצבים מעוררי חרדה כמו נגיעה בידית דלת עם חיידקים עליה או הסתכלות בתמונה של תמונה מגעילה. המטופל אינו עוסק בהתנהגויות כפייתיות הקשורות למצבים אלו שיכולים להיות שטיפת ידיים או ביצוע מחווה מסוימת לאחר שראה משהו מטריד. לאחר תרגול זה שלוש פעמים, אנשים עוברים אל הצעד הבא. ארגון מחדש קוגניטיבי "אני לא ממש גרוע, יש לי רק בעיה".

אנשים אובססיבים בזוגיות, אוכל, הצלחה עלולים להיפגע ולפגוע באחר וזקוקים לטיפול באובססיה

אובססיה יכולה להיות דבר מסוכן, במיוחד כשמדובר במערכות יחסים, אוכל והצלחה. אנשים אובססיביים להיבטים אלו של החיים עלולים לפגוע בעצמם או אפילו בסובבים אותם. חשוב לזהות את סימני האובססיה ולקבל טיפולים יעילים עבורה לפני שהיא גורמת לנזק נוסף. אובססיה יכולה להתבטא בדרכים שונות כמו שליטה בהתנהגות, קנאה קיצונית ומחשבות לא רציונליות. במקרים כאלה, חשוב לפנות לעזרה מקצועית ממטפל או יועץ על מנת לקבל את הטיפול היעיל ביותר לאובססיה. טיפול יכול לעזור לאנשים ללמוד כיצד להתמודד עם האובססיות שלהם ולמצוא דרכי חיים בריאים יותר מבלי לפגוע בעצמם או באחרים.

אנשים רבים המאובחנים עם הפרעה טורדנית-קומפולסיבית (OCD) עשויים להתמודד עם אובססיה ואפילו לא מבינים אותה. אובססיות אלו יכולות ללבוש צורות רבות ויכולות לכלול כל דבר, החל מפחד מלכלוך ועד פחד שאנשים יגעו בהן. עזרה מקצועית נחוצה לאדם כדי ללמוד כיצד להתמודד עם האובססיה ולמצוא דרכי חיים מבלי לפגוע או לפגוע באחרים. כמה דוגמאות לאובססיות OCD כוללות: א) פחד שמשהו רע יקרה אם הם יפסיקו להיות נקיים בצורה אובססיבית, ב) פחד שכמה דברים נוראיים יקרו אם הם לא יעשו טקסים מסוימים,

דילוג לתוכן