אינדקס מטפלים בטיפול רגשי למבוגרים
טיפול רגשי לבריאות ורווחה נפשית של מבוגרים
בריאות נפשית ורגשית הם חלק חשוב מהרווחה הכללית. אבל זה יכול להיות קשה למצוא את הסוג הנכון של עזרה בכל הנוגע להתמודדות עם רגשות. זה המקום שבו טיפול רגשי יכול להועיל למבוגרים. טיפול רגשי הוא סוג של פסיכותרפיה המסייעת לאנשים לזהות, להבין ולנהל את רגשותיהם ורגשותיהם בצורה בריאה. זה יכול לעזור לאנשים לקבל תובנות לגבי בעיות בריאות הנפש שלהם, כמו גם לפתח אסטרטגיות התמודדות יעילות יותר להתמודדות עם מתח וחרדה. באמצעות סוג זה של טיפול, מבוגרים יכולים ללמוד כיצד לנהל טוב יותר את רגשותיהם, לבנות מערכות יחסים חזקות יותר ולשפר את איכות חייהם הכוללת. אדם נחשב לבעל הפרעה נפשית אם הוא חווה בעיה פסיכולוגית, רגשית או התנהגותית כלשהי. ניתן לסווג הפרעות נפשיות לחלקים הבאים:
הפרעות מצב רוח – כולל דיכאון והפרעה דו קוטבית הפרעות פסיכיאטריות – כמו חרדה וסכיזופרניה הפרעות אישיות (לא להתבלבל עם תכונות אישיות) – כגון:
- הפרעת אישיות גבולית
- הפרעת אישיות נרקיסיסטית
- הפרעת אישיות אנטי חברתית
- הפרעת אישיות היסטריונית ספקטרום סכיזופרניה
- הפרעות ספקטרום פסיכוטיות אחרות – כמו הפרעות זהות דיסוציאטיבית וגורמי לחץ נוירו-התפתחותיים טראומטיים.
הפרעת זהות דיסוציאטיבית יכולה להיות מסווגת גם כהפרעה נפשית. להלן הפרעות נפשיות נפוצות: הפרעות חרדה – כולל הפרעת חרדה כללית והפרעת פאניקה דיכאון – פוביות קלות, בינוניות ומג'וריות הפרעה טורדנית כפייתית (OCD) הפרעת דחק פוסט-טראומטית (PTSD) הפרעות אישיות – הפרעת אישיות נרקיסיסטית והפרעת אישיות אנטי-חברתית סכיזופרניה והפרעות קשת פסיכוטיות אחרות. הפרעת היפראקטיביות (ADHD) מטרת הטיפול היא לעזור למטופלים להשיג את רמת התפקוד המיטבית שלהם. מטפלים משתמשים בשיטות שונות כדי לעזור לאנשים עם כל מחלות הנפש. באופן כללי, מטרות הטיפול באדם עם מחלת נפש הן:
להתגבר על רגשות או התנהגויות המפריעות הקשורים למחלת הנפש כדי להפחית רגשות של ספק עצמי או פחד לפתח ולתחזק קשרים בריאים להבין ולבנות אמון במערכות יחסים כדי לפתח מיומנויות לניהול אתגרי חיי היומיום. הפרעות כגון הפרעות חרדה, דיכאון והפרעות אכילה מטופלות באמצעות פסיכותרפיה. במקרים מסוימים, תרופות משמשות גם כדי לעזור לאנשים עם תנאים אלה.
יתרונות של טיפול רגשי למבוגרים
טיפול רגשי הוא דרך יעילה לטפל בבעיות נפשיות למבוגרים. זה עוזר לאנשים לקבל בהירות על רגשותיהם ולהשיג תובנה לגבי הנושאים הבסיסיים שגורמים להם למצוקה.
באמצעות טיפול רגשי, מבוגרים יכולים ללמוד לנהל את רגשותיהם טוב יותר, להפחית את רמות הלחץ והחרדה, להתמודד עם קונפליקטים בצורה יעילה יותר ולפתח מערכות יחסים בריאות יותר. זה גם עוזר להם להבין טוב יותר את הצרכים שלהם ולקבל החלטות התואמות את הערכים שלהם.
טיפול רגשי יכול להועיל במגוון דרכים למבוגרים כולל שיפור מיומנויות תקשורת, הגברת המודעות העצמית, שיפור היחסים עם אחרים, תובנה רבה יותר לגבי הרגשות והמחשבות של האדם, והגברת היכולת להתמודד עם גורמי לחץ.
כיצד לבחור את המטפל המתאים לצרכים שלך
בחירת המטפל המתאים לצרכים שלך היא החלטה חשובה. חשוב למצוא מישהו שאתה מרגיש בנוח לדבר איתו ושיש לו את הניסיון והמומחיות לעזור לך.
כאשר מחפשים מטפל, חשוב לקחת בחשבון את הסמכות, הניסיון והגישה שלו. כדאי גם לשקול אם הם מציעים ייעוץ טיפולי או תמיכה בבריאות הנפש המותאמת במיוחד לצרכים שלך. זה גם רעיון טוב לארגן כמה פגישות עם מטפלים פוטנציאליים לפני ההתחייבות כדי שתוכלו להבין טוב יותר את הסגנון והגישה שלהם.
מציאת המטפל המתאים עשויה להיות מרתיעה, אך הקדשת זמן לחקור ולהיפגש עם אנשי מקצוע שונים תבטיח שתמצא מישהו המתאים ביותר לצרכים האישיים שלך.
סוגי הטיפול הפופולריים ביותר למבוגרים
מבוגרים מתמודדים לעתים קרובות עם בעיות רגשיות ופסיכולוגיות הדורשות טיפול שיעזור להם להתמודד. ישנם סוגים רבים של טיפול הזמינים למבוגרים, אך שלושת הפופולריים ביותר הם טיפול בשיחות, טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) ופסיכותרפיה פסיכודינמית. לכל סוג של טיפול יש גישה ייחודית משלו לעזור למבוגרים לנהל את הסימפטומים שלהם ולשפר את בריאותם הנפשית הכללית. על ידי הבנת ההבדלים בין הטיפולים הללו, מבוגרים יכולים לקבל החלטה מושכלת לגבי איזה סוג טיפול עשוי להיות הטוב ביותר עבורם. טיפול בשיחות כולל פסיכותרפיה פסיכודינמית וטיפול קוגניטיבי התנהגותי. פסיכותרפיה פסיכודינמית מתמקדת במחשבות וברגשות הלא-מודעים של המטופל תוך שימוש בנקודות מבט פסיכודינמיות, בעוד ש-CBT מתמקדת בעיקר ברגע הנוכחי, בשינוי דפוסי התנהגות באמצעות מודעות מודעת. טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) הוא גישה הנעזרת הן בטיפול בשיחות והן ב-CBT כדי ליצור קשר טיפולי בין מבוגר למטפל.
היא כוללת חשיפה חוזרת ונשנית למושגים (כגון רגשות) על מנת לפתח הבנה שלהם, בשילוב עם טכניקות ספציפיות לניהול בעיות או טריגרים הקשורים למושגים כאלה. זה גם משתמש בתשומת לב כל טכניקות התנהגותיות לעזור ללקוחות להתמודד בצורה יעילה יותר עם מחשבות, רגשות והתנהגויות. פסיכותרפיה פסיכודינמית היא סוג של טיפול בדיבור בו המטפל מנהל שיחה פתוחה עם המטופל. המטרה היא לדון במחשבות וברגשות הלא מודעים של המטופלים על מנת להגביר את המודעות העצמית, ההערכה העצמית, החוסן והיכולת. הפרספקטיבה הפסיכודינמית מתמקדת ביחסים המוקדמים בין הורים (או מטפלים) וילדים כמשפיעים על התפתחות מאוחרת יותר של תכונות אישיות החשובות לבריאות הנפשית הכללית. לעומת זאת, המטרה של CBT אינה תובנה אלא לימוד מיומנויות ספציפיות לניהול בעיות או טריגרים . טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) הוא סוג של טיפול דיבור שיכול לשמש לטיפול במגוון רחב של הפרעות, כגון חרדה ודיכאון. טיפול בשיחות מתואר לעתים קרובות כמערכת יחסים אינטנסיבית בין מטופל למטפל, כאשר הלקוח חולק את חוויותיו על מנת לזהות שינויים שהוא היה רוצה לעשות ולפתח תובנה.
באופן כללי, צורה זו של טיפול בשיחות נמשכת בדרך כלל משעה אחת או פחות בשבוע עבור הפגישות הראשונות ולאחר מכן עולה בהדרגה בעוצמתה עם פגישות שנמשכות עד שעתיים כל אחת. מטופלים נשאלים בדרך כלל על מחשבותיהם לגבי הדברים שהם חווים. המטפל ישאל לעתים קרובות שאלות כדי להבין עד כמה המטופל יכול להתמודד, כמו גם מענה לשאלות מהמטופל. המטרות של CBT מבוססות על שינויים ספציפיים במחשבות והתנהגויות, בעוד שתובנה עשויה להיות בראש סדר העדיפויות או לא. טיפול קוגניטיבי התנהגותי מתקיים בדרך כלל במפגשים בודדים של לא יותר משעתיים בשבוע במשך שנים עשר שבועות, אם כי אורך ותדירות הפגישות יכול להשתנות. המטרה היא לעזור ללקוחותיהם לשנות את מחשבותיהם על חוויותיהם ולעזור להם למצוא אסטרטגיות להתמודדות עם מצבים קשים מבלי להסתמך על הימנעות.